Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua + q.b.
- 1000 g di fasolari, spurgati e lavati (vedere primo consiglio)
- 80 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
450
g di fave fresche
lub 450 g di fave surgelate - 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1 Std.
Baccalà alla livornese
35 Min
Omelette di pollo alla tailandese
50 Min
Pesce spada alla ghiotta
40 Min
Baccalà con spinaci gratinato e crema di zucchine e carote
1 Std.
Zuppetta di mare con crocchette di patate
1 Std. 50 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Cous cous di mare freddo
1 Std. 30 Min
Zuppa di pesce con zucca e tofu
1h 10min
Marinatura per la selvaggina
20 Min
Fave in umido
1 Std.
Baccalà con peperoni cruschi
50 Min