![Guazzetto di fasolari e fave Guazzetto di fasolari e fave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DEB8C8A0-897B-42BC-91E7-8F63970D5E8D/Derivates/EE73DCAF-9EBB-42CA-ACC9-8B6A05011CD7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua + q.b.
- 1000 g di fasolari, spurgati e lavati (vedere primo consiglio)
- 80 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
450
g di fave fresche
lub 450 g di fave surgelate - 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Filetto di manzo in mantello di verza e pancetta
2h 20min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 dk
Insalata di polpo mediterranea
4h
Baccalà alla Soutelo
30 min
Zuppa di pesce tradizionale
1 Std. 30 Min
Marmitako di polpo
50 dk
Polpo in rosso
35 min
Calamari in umido
55 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 dk
Quadrucci seppie e piselli
1 Std. 45 Min