Vellutata di ceci e gamberi
TM6 TM5

Vellutata di ceci e gamberi

4.2 (130 ocen)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio, senza anima
  • 1 foglia di alloro secca
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di ceci in scatola, scolati e sciacquati (vedere varianti)
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 12 code di mazzancolle, sgusciate e pulite
  • 20 g di vino bianco secco
  • 50 g di panna (35% di grassi)
    lub 50 g di latte intero
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1197 kJ / 286 kcal
Białko
21.4 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
5.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy