Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 15 g di farina tipo 00
- 500 g di liquido di cottura delle cozze filtrato (freddo, vedere consigli)
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste (alloro, timo, prezzemolo, gambo di cipollotto)
- 150 g di panna da cucina
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2 Std.
Zuppa di farina e Gruviera
1 Std. 15 Min
Riso basmati con petto di pollo marinato
1 Std. 30 Min
Zuppa Thai piccante di pesce
40 Min
Guacamole allo spumante con caviale
10min
Salsa al formaggio di pecora
20 Min
Pollo katsu con curry e riso
1 Std. 40 Min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Crêpes tropicali
40 Min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10h 20min
Ketchup
1 Std. 20 Min
Frappè al cappuccino
15 Min