Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta alla birra stout
- 250 g di farina tipo 00
- 75 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di zucchero
- 2 ½ cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 250 g di birra stout
- 250 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 140 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura
- 150 g di zucchero
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 350 g di panna (35% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2093.8 kJ / 500.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 291.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta sablé al cacao
1 Std. 10 Min
Frosted carrot cake
1h 25 min
Apple crumble (senza lattosio)
50 dk
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 min
Torta Dobos
3h 30min
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1sa 20 dk
Piccolo semifreddo alla banana e toffee
2 Std.
Red velvet cake
1sa 15 dk
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9h
Torta Red velvet
3h
Crostata al cioccolato e caramello salato
3 Std. 15 Min