![Torta alla birra stout Torta alla birra stout](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09E17475-0029-4488-B554-287DA36D970B/Derivates/E2EFEB7E-BF0F-47CC-8C28-52FC54DFAE5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta alla birra stout
- 250 g di farina tipo 00
- 75 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di zucchero
- 2 ½ cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 250 g di birra stout
- 250 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
- 140 g di panna (35% di grassi)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura
- 150 g di zucchero
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 350 g di panna (35% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min
Brownies
45 min
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1 godz. 20 min
Cupcake Cappuccino
50 min
Fudge al cioccolato con pistacchi
2 Std. 20 Min
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Goulash alla birra doppio malto
1 godz. 15 min
Pancake alla vaniglia e cannella
35 min
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5h 20min
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 godz.
Torta Red velvet
3h