Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 100 g di burro congelato, a pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- 45 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 20 g di latte
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
Ripieno
- 8 asparagi verdi a metà, per il senso della lunghezza
- 500 g di acqua
- ½ scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
- 30 g di salsa di senape
- 8 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 610 kJ / 146 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Uova in tazza su strati di verdura
45 Min
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4 Std. 35 Min
Turbantini affumicati
40 Min
Cheesecake al forno con fagiolini
2 Std.
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 Min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1j 10 menit
Bignè al formaggio
1h 5min
Bicchierini di zucchine con formaggio
45 Min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Charlotte al pandoro e spumante
4 Std. 50 Min