Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino rosso a pezzi
- 2 spicchi di aglio
-
20
g di olio di arachidi
lub 20 g di olio di cocco - 160 g di arachidi tostate
- 400 g di latte di cocco
- 30 g di zucchero di palma
-
60
g di polpa di tamarindo
lub 60 g di pasta di tamarindo - 20 g di salsa di pesce
- 1 cucchiaio di pasta di gamberi
- ¼ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 772 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
A ‘ngornata
2h 20min
Cavolo farcito
1h 10 min.
Maionese
10 min.
Salsa olandese
30min
Filetti di agnello all'aglio
1h
Pavé brasiliano alle banane
1h 25min
Carne di manzo speziata (Boboti)
1h 15 min.
Salsa satay
20 min.
Salsa bois boudran
10 min.
Salsa piccante allo zenzero
30min
Crema di formaggio all'aneto
10 min.
Maionese al curry
15 min