Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla al cioccolato
- 100 g di zucchero
- 330 g di farina tipo 0
- 20 g di cacao amaro in polvere
- burro q.b.
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di fagioli secchi (per la cottura in forno)
Crema al moscato
- 240 g di zucchero
- fragole a pezzi. q.b. per decorare
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 5 g di agar agar
- 300 g di vino dolce tipo moscato rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1950.1 kJ / 466.1 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3h 45min
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Cheesecake mirtilli, fragole e vaniglia
5 Std. 20 Min
Tortini di fichi
6 godz. 5 min
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
45min
Torta sandwich al cioccolato
45min
Torta dacquoise al pistacchio
50min
Cheesecake cotta alle fragole
1h 30min
Crostata al cioccolato
1h 50min
Torta Susanna
2 Std. 40 Min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10min