Crostata al moscato e fragole
TM5 TM31 TM6

Crostata al moscato e fragole

3.9 (8 ocen)

Składniki

Pasta frolla al cioccolato

  • 100 g di zucchero
  • 330 g di farina tipo 0
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • burro q.b.
  • 1 uovo
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 500 g di fagioli secchi (per la cottura in forno)

Crema al moscato

  • 240 g di zucchero
  • fragole a pezzi. q.b. per decorare
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 5 g di agar agar
  • 300 g di vino dolce tipo moscato rosa

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1950.1 kJ / 466.1 kcal
Białko
5.3 g
Węglowodany
65.1 g
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy