Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto savoiardo
- 30 g di fecola di patate
- 50 g di farina di riso
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 80 g di zucchero di canna
- 3 uova a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
Sciroppo e pere
- 250 g di acqua
- 100 g di zucchero di canna
- 4 pere Williams sbucciate, a spicchi
Terminare la preparazione
- 1000 g di bevanda a base di cocco
- 20 g di agar agar, in polvere
- 120 g di zucchero di canna
- 5 tuorli d'uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2961 kJ / 708 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Torta alle nocciole con caramello salato e pere di Damiano Carrara
4h 35 min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1 godz. 5 min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Plumcake variegato al cioccolato e cremoso alle albicocche di Luca Montersino
1h 25 min
Panna cotta danese
8h 30min
Torta mostruosa
2 Std. 30 Min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2 Std.
Bicchierini di cassata
30 Min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7sa
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2h 40min
Torta ricotta e pere
7h 30min