Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Ei (E)
- 10 g Sonnenblumenöl (E), etwas mehr zum Bestreichen
- 10 g Essig (H)
- 50 g Wasser (W)
- 1 TL Salz (W)
- 1 Prise Kurkuma, gemahlen (F)
- 250 g Dinkelvollkornmehl (H), etwas mehr zum Bemehlen
- 1 grüner Paprika (E), in Stücken
- 200 g frische Champignons (E)
- 80 g Zwiebeln (M), halbiert
- 3 Knoblauchzehen (M), halbiert
- 5 g frischer Ingwer (M), geschält
- 100 g reife Paradeiser (H), in Stücken
- 70 g Tomatenmark (F)
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen (M)
- 150 g Mozzarella (E)
- ½ Bund Basilikum, frisch (F)
- 2 weiße Fischfilets, ohne Haut (z.B. Saibling, Forelle), (W), ca. 200 g
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1912 kJ / 456 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45min
Kürbisgulasch
45min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50 min
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
1h 20min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Flammkuchen mit Forelle
1 godz.
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1h 30min
Hendlroulade mit Kürbisgemüse
45min
Pikanter Reisauflauf mit Gemüse und Mozzarella
1h 20min
Lauch-Fleischbällchen
1sa 10 dk
Kürbisauflauf
1h 50min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min