Spargel-Hollandaise-Tarte

Spargel-Hollandaise-Tarte

3.3 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Blätterteig
  • Butter in Stücken (1-2 cm) für 20 Min. eingefroren
    200 g
  • Wasser kalt
    90 g
  • Salz
    ½ TL
  • Weizenmehl, glatt zum Bemehlen
Belag
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • grüner Spargel (zart), ggf. holzige Enden entfernt und geschält (siehe Variation)
    250 g
  • Butter in Stücken
    190 g
  • Eidotter (Größe M)
    6
  • Salz
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    4 ½ TL
    4 ½ TL heller Essig
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 3369 kJ / 805 kcal
Tłuszcz 72 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...