Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g wody
-
1 łyżeczkę cukru
-
450 g mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
350 g maślanki
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania
-
2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1058.6 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3065.6 kJ /
732.7 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
141.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe doniczki z malinami
1 godz. 25 min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Trdelník
2 godz. 30 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 godz. 35 min
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Pączki
1 godz. 20 min