Chlebki do żurku
TM6 TM5

Chlebki do żurku

4.7 (451 ocen)

Składniki

  • 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 350 g maślanki
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 1 białko, roztrzepane, do posmarowania
  • 2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
3065.6 kJ / 732.7 kcal
Białko
24.7 g
Węglowodany
141.6 g
Tłuszcz
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
6.8 g
Sód
1058.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy