Chlebki do żurku

Chlebki do żurku

4.7 477 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 sztuki

Składniki

  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 200 g wody
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 450 g mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
  • 350 g maślanki
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • 1 białko roztrzepane, do posmarowania
  • 2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 732.7 kcal / 3065.6 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 6.6 g
Węglowodany 141.6 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1058.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...