
Urządzenia i Akcesoria
Chlebki do żurku
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
4 sztuki
Składniki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g wody
-
1 łyżeczkę cukru
-
450 g mąki pszennej typu 400-650 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżka oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
350 g maślanki
-
1 - 2 łyżeczki soli
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania
-
2 łyżki otrębów pszennych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
732.7 kcal /
3065.6 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
141.6 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1058.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska