Urządzenia i Akcesoria
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
400 g mleka
-
10 g kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
-
25 g cukru
-
30 g gorącej wody
-
kakao naturalne, niesłodzone, do oprószeniawiórki czekoladowe (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
100 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
728.5 kJ /
224 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE NAPOJE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczna pianka do kawy
5 min
Warstwowy drink z kiwi i sokiem pomarańczowym
10 min
Mrożona kawa z malinami
10 min
Dalgona coffe cold (mrożona kawa po koreańsku)
10 min
Dalgona coffee classic (kawa po koreańsku)
10 min
Rozgrzewający drink tyrolski
15 min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Gorąca czekolada z kawą
15 min
Zimowe latte macchiato
15 min
Cappuccino na zimno
10 min
Latte piernikowe
50 min