Wersje kompatybilne
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de sucre en poudre
Le cheesecake au chocolat
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de biscuits secs, type Thé de Lu
- 150 g de biscuits sablés au beurre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 350 g de fromage frais, type Philadelphia
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 3 gros œufs
Le nappage à la guimauve
- 3 blancs d'œufs (gros œufs)
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 pincée de sel marin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2259.3 kJ / 540 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la framboise
3h 30min
Charlotte chocolat-coco
12 Std.
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1 godz. 45 min
Mud cake
2 godz. 30 min
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Gâteau de crêpes roulées
4h 30 min
Cheesecake marbré non cuit
4 godz. 45 min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12 Std. 15 Min
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3h 25min
Gâteau magique chocolat-caramel
5sa
Cheesecake praliné
4h