Wersje kompatybilne
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de sucre en poudre
Le cheesecake au chocolat
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de biscuits secs, type Thé de Lu
- 150 g de biscuits sablés au beurre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 350 g de fromage frais, type Philadelphia
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 3 gros œufs
Le nappage à la guimauve
- 3 blancs d'œufs (gros œufs)
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 pincée de sel marin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2259.3 kJ / 540 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4h 45 min
Gâteau tout chocolat
5 Std. 45 Min
Cheesecake au beurre de cacahuète
6 godz.
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45 min
Bavarois chocolat, caramel et fruits rouges
15 godz.
Cheesecake au citron et pavot
24h
Cupcake cappuccino
50min
Bûche pistache-framboise
2h 15min
Cheesecake marbré non cuit
4h 45 min
Cheesecake praliné
4h
Gâteau aux 3 chocolats
2hod. 55min