Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de perejil fresco
Salsa
- 70 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 15 g de aceite de oliva
- 300 g de almejas, limpias
- 50 g de calamar baby, limpio y en trozos
- 200 g de camarones medianos crudos, limpios sin cáscara ni cabeza
- 70 g de vino blanco
- 30 g de mantequilla sin sal
- ½ cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
Pasta
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de sal de mar, gruesa
- 200 g linguini
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3133 kJ / 746 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti con almejas y vino blanco
1h 30min
Pasta con camarones
35min
Blintzes
1h 30min
Pasta con pollo, champiñones y ejotes
40min
Salteado asiático con noodles TM6
45min
Ramen japonés
1 Std. 40 Min
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50min
Chop suey de camarón
1h
Yakisoba de camarón
35min
New York con salsa bernesa
45h
Risotto de jitomate y pechuga de pollo con ricotta al limón
45min
Chiles rellenos de bacalao
1h 15min