Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jitomate
- 1200 g de agua
- 200 g de pimientos, desvenados y en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 2 cubos de caldo de pescado
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 500 g de mejillones
- 2 huevos
- 300 g de filetes de pescado
- 60 g de arroz
- 250 g de camarones, con cáscaras y cabezas
- 1 rama de cilantro, picado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1172 kJ / 279 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champiñones al ajillo
15min
Sopa de mariscos
40min
Lentejas con chorizo
1h 30min
Sopa de pescado
55min
Sopa de camarón y hoja santa
25min
Pulpo con soya y mantequilla
1h 40min
Aguacates rellenos de jaiba
1h
Caldo de camarón
25min
Pozole de mariscos
1h 15min
Pasta con camarones y chorizo
30min
Sopa de pollo con verduras
40min
Frijoles puercos
15min