Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g plain yoghurt
- 800 g whole milk (see tip)
- 40 g sugar (see tip)
- 250 g water
-
30
g lemon juice (1 lemon, see tip)
lub 1 tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Plain Yogurt in Varoma
12 godz.
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Walnut Brittle
1h 30min
Browned Onions (200 g)
25min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Blueberry Yoghurt
13 Std.
Plain Yoghurt
14h
Plain yoghurt in Varoma
12 godz.
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12 godz.
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18 Std. 30 Min
Vanilla Yoghurt
13 Std.
Cashew Butter
50min