Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 240 g flat rice noodles, rinsed to soften
- 180 g fresh beansprouts, tails removed
- 1200 g beef broth
- 80 g onions, cut in rings
- 360 g beef, thinly sliced (5 mm) (see tip)
- 20 g fresh coriander leaves
- 2 Tbsp spring onions, finely chopped (5 mm)
- 3 - 4 lemons, freshly squeezed juice only, to taste
- 2 - 3 fresh red chillies, deseeded, diced, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pad Thai Noodles with Prawns
30 min
Steamed Garlic Prawns
30 min
Thai-Style Chicken Omelet
50 min
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1h 15 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Galapagos Mocktail
10min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Beef Teriyaki with Rice
1u. 50min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Vietnamese Beef Pho
1h 45 min