Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 5 g sugar
- 30 g soy sauce
- 120 g rice vinegar
- 1 ½ tsp fine sea salt
Marinade
- 100 g pork meat, lean, sinew free, cut in thin strips
- 5 g soy sauce
- 5 g sherry
- 5 g cornflour
- 20 g water
- 5 g sesame oil, plus extra for drizzling
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper, plus extra for sprinkling
Broth
- 25 g dried shiitake mushrooms
- 15 g dried wood ear mushrooms (see tip)
- 15 g dried enokitake mushrooms
- 1560 g water, plus enough extra, hot, for soaking
- 30 g cornflour
- 5 g vegetable oil
- 2 medium eggs, beaten
-
1
beef stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade - 250 g tofu, cut in small cubes
- 20 g coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 155 kJ / 37 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min
Creamy mushroom soup
20p
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40p
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20p
Beef and Tomato Stew
1 Std. 25 Min
Chawanmushi
1 Std. 15 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Mapo tofu
15 min
Prawn and Miso Noodle Soup
20p
Curry chicken
1h
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40p