Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g garlic cloves
-
10
g vegetable oil
lub sunflower oil - 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g raw tiger prawns, peeled, deveined (see tip)
- 10 dried chillies, cut in long strips
- ½ tsp Sichuan peppercorns
- 10 g red chilli oil
- 10 g soy paste (see tip)
- 10 g rice wine
- 10 g sugar
- 20 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30 min
Steamed Garlic Prawns
30 min
Tom Yum with Prawns
25min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 godz.
Beef Teriyaki with Rice
1h 50min
Creamy Mushroom Soup
20min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5 min
Stir-fried Clams
35min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 min