Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 80 g ginger wine
- 500 - 600 g pork fillet, trimmed and cut in strips (1 x 10 cm)
- 2 Tbsp hoi sin sauce
- 1 tsp olive oil
Black bean sauce
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred (opcjonalnie)
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned black beans
-
60
g soy sauce
lub 60 g Tamari sauce - 1 tsp sesame oil
-
1
Tbsp Shaoxing rice wine
lub 1 Tbsp dry sherry - 80 g water
- 1 tsp palm sugar (1 cm cube), grated
Rice and vegetables
- 300 g white rice
- 900 g water
- 1 bunch tenderstem broccoli (approx. 180 g), trimmed and cut in thirds
- 230 g tinned bamboo shoots, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- 1 spring onion, trimmed and thinly sliced, for garnishing
- 1 - 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726 kJ / 411 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 9.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Étouffée
45min
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Lamb Stew
50min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Korma
40min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Mardi Gras Meatballs
1 godz. 5 min