Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
400
g chicken breasts, skinless, cut in strips
lub 400 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in strips - 200 g basmati rice
- 1400 g water
- 150 g broccoli florets (3-5 cm)
- 1 carrot, thinly sliced
- 3 celery stalks, cut in pieces (2 cm)
- 6 spring onions, cut in pieces (4 cm)
- ½ red pepper, cut in pieces (1 cm)
- 220 g tinned bamboo shoots, drained
- 1 Tbsp sesame seeds, plus extra for garnishing
- 50 g roasted, unsalted cashew nuts
Sauce
- 1 ½ Tbsp cornflour
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired (opcjonalnie)
- 1 Tbsp groundnut oil
-
40
g soy sauce
lub 40 g tamari - 1 tsp sesame oil
- 2 - 3 tsp honey, to taste
- 20 g lime juice (approx. 1 lime), for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2821 kJ / 688 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Chicken Noodle Soup
25 Min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10 min
Honeyed Chicken
25 Min
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Curried Sausages and Lentils
1h
Chicken Pad Thai
20 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken Cacciatore
50 Min
Lemon Chicken
20 Min
Easy Satay Chicken
30 min