Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g unsalted butter, diced
- 2 Tbsp sweet paprika
- 700 - 900 g beef fillet steak, cut in strips (approx. 1 cm x 5 cm)
- 2 Tbsp tomato purée
- 225 g fresh button mushrooms, quartered
- 225 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp beef stock paste, homemade, crumbled - ¼ - 1 tsp ground cayenne pepper, to taste (opcjonalnie)
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 2 Tbsp cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1783 kJ / 447 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Chicken Étouffée
45min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Greek Style Pork Stew
30min
Beef Stroganoff
1h
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Beef with Mushrooms
30min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Beef in Stout
1h 40min