Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g milk
- 1 vanilla pod, halved lengthways
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 200 g cream
- 100 g egg liqueur (e.g. Avocaat)
- 50 g sugar, plus extra for sprinkling
- water, hot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Béarnaise Sauce
20 min
Profiteroles
2h 15 min
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Béarnaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min
Red Berry Cheesecakes in Jars
4h
Profiteroles
2h 15 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min