Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g milk
- 1 vanilla pod, halved lengthways
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 200 g cream
- 100 g egg liqueur (e.g. Avocaat)
- 50 g sugar, plus extra for sprinkling
- water, hot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Choux Pastry
2 Std.
Creamy French Dressing
5min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 Min
Chocolate Fondants
40 Min
Caesar Salad Dressing
5min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
25 Min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4h 30min