Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 sprigs fresh tarragon, leaves only, reserving stems, to taste
- 80 g shallots, halved
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, diced
- 4 egg yolks, from medium eggs
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, freshly ground
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 6529.8 kJ / 1560.7 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 160.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 97.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1473 mg
Alternatywne przepisy
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Béarnaise Sauce
15 min
Béarnaise sauce
20min
Hollandaise Sauce
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Mayonnaise
5 dk
Hollandaise Sauce
15 min
Beurre Blanc
20min
Béarnaise sauce
15 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min