Urządzenia i Akcesoria
Béarnaise Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
fresh tarragon leaves only, reserving stems, to taste4 - 5 sprigs
-
shallots halved80 g
-
white wine vinegar80 g
-
unsalted butter diced180 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
ground black pepper freshly ground2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Sód
1473 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
6529.8 kJ /
1560.7 kcal
Tłuszcz
160.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
97.8 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20min
Béarnaise sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Salsa Verde
10min
Beurre Blanc
20min
Béarnaise sauce
15min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Béarnaise Sauce
15min
Creamy French Dressing
5min
Aïoli
5min
Peppercorn Sauce
30min