Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots, halved
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 50 g dry white wine
- 1 Tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
- 200 g unsalted butter, diced
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 380 g
- Kalorie
- 7082.7 kJ / 1692.8 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 176.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 108 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1939.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramel
2h 45min
Peach Pavlova
5h 30min
Béarnaise sauce
15 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50 min
Rice pudding
1 godz.
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Bordelaise Sauce
55 min