Béarnaise Sauce
TM6 TM5 TM31

Béarnaise Sauce

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 50 g shallots, halved
  • 1 sprig fresh tarragon, leaves only
  • 50 g dry white wine
  • 1 Tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
  • 200 g unsalted butter, diced
  • 4 egg yolks, from medium eggs
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 380 g
Kalorie
7082.7 kJ / 1692.8 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcz
176.7 g
Tłuszcz nasycony
108 g
Błonnik
1.8 g
Sód
1939.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy