Béarnaise Sauce

Béarnaise Sauce

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
380 g

Składniki

  • shallots halved
    50 g
  • fresh tarragon leaves only
    1 sprig
  • dry white wine
    50 g
  • white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
    1 Tbsp
  • unsalted butter diced
    200 g
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 380 g

Kalorie 1692.8 kcal / 7082.7 kJ
Białko 12.1 g
Tłuszcz 176.7 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 108 g
Sód 1939.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...