Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 2 tsp sugar (10 g)
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Chocolate Sauce and Assembly
- 250 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 40 g unsalted butter, diced
- 200 g milk
- 800 g vanilla ice cream, homemade or ready-made (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1126.7 kJ / 269.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 67.1 mg
Alternatywne przepisy
Sticky Toffee Puddings
1h
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Profiteroles
2 Std.
Peach Pavlova
5 godz. 30 min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Béchamel Sauce
15 Min
Vanilla Bean Marshmallows
2 Std. 15 Min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Raspberry and Orange Jaffa Cakes
7h 45min
Profiteroles
2 Std. 15 Min