Warmer Bohnenaufstrich mit gegrillten Paprikastreifen

Warmer Bohnenaufstrich mit gegrillten Paprikastreifen

4.5 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
15 Portionen

Składniki

  • Weiße Riesenbohnen, getrocknet
    200 g
  • natives Olivenöl extra
    80 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    3
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Sesam, schwarz etwas mehr zum Garnieren
    ½ TL
  • Pizzagewürz
    ½ TL
  • Wasser
    830 g
  • Kurkuma, gemahlen
    ¾ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    2 TL
  • Ingwer, frisch geschält (ca. 5 mm)
    3 Scheiben
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Wakame Algen, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • rote Paprika
    2
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 93 kcal / 389 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...