Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
TM6

Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano

4.6 (169 ocen)

Składniki

Flan di broccoli

  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 200 g di cimette di broccoli
  • 100 g di ricotta, ben scolata dal siero
  • 1 uovo
  • 5 g di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Crema al Parmigiano Reggiano

  • 20 g di burro
  • 250 g di latte
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
879 kJ / 210 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
6.3 g
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy