Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan di broccoli
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 200 g di cimette di broccoli
- 100 g di ricotta, ben scolata dal siero
- 1 uovo
- 5 g di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Crema al Parmigiano Reggiano
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1sa 20 dk
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1sa 20 dk
Flan al topinambur
40 Min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 dk
Flan al cavolo viola
55min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 dk
Flan di carote
50 dk
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1sa 30 dk
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1sa 30 dk
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1sa 15 dk
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Flan di cavolfiore
45 dk