Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano

Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano

4.7 226 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Flan di broccoli
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 200 g di cimette di broccoli
  • 100 g di ricotta ben scolata dal siero
  • 1 uovo
  • 5 g di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Crema al Parmigiano Reggiano
  • 20 g di burro
  • 250 g di latte
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 210 kcal / 879 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 6.3 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...