Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 carciofi, tipo mammole, mondati e a metà
- 1 limone, il succo
- 1 cucchiaio di farina tipo 00
- 600 g di acqua
- 3 pizzichi di sale
- 50 g di succo di limone
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di pane raffermo
-
20
g di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
lub 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm) - 10 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 12 mozzarelline ciliegine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4794.8 kJ / 1146 kcal
- Białko
- 79.3 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 83.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 2381.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi alla romana
50 Min
Cime di rapa stufate
55 Min
Baccalá alle olive
25 min
Carciofi ripieni
50 Min
Tegamini di cipolle e alici
1h
Verdure ripiene
1 godz. 20 min
Pancotto con cime di rape
40 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Melanzane alla siciliana
1 Std. 15 Min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Caponata di verdure delle Madonie
50 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h