Carciofi romani gratinati

Carciofi romani gratinati

4.1 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • carciofi tipo mammole, mondati e a metà
    6
  • limone il succo
    1
  • di farina tipo 00
    1 cucchiaio
  • di acqua
    600 g
  • di sale
    3 pizzichi
  • di succo di limone
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    2 cucchiai
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di pane raffermo
    20 g
  • di pecorino Romano a pezzi (2 cm)
    20 g
    20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi, (2 cm)
  • di menta fresca lavate e asciugate
    10 foglie
  • mozzarelline ciliegine
    12

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1146 kcal / 4794.8 kJ
Białko 79.3 g
Tłuszcz 83.7 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 46.3 g
Sód 2381.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...