Carciofini sott'olio

Carciofini sott'olio

4.8 23 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 721 godz. 30 min
3 vasetti

Składniki

  • 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
  • 250 g di vino bianco
  • 15 g di sale
  • 10 - 12 cuori di carciofo (50 g cad. circa, vedere consiglio 1)
  • 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
  • 2 foglie di alloro secche sbriciolate
  • 3 pizzichi di prezzemolo secco
  • 1 pizzico di rosmarino secco in polvere
  • 10 grani di pepe nero
  • 80 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze na 1 vasetto

Kalorie 795.7 kcal / 3329 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 83.6 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 83.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...