![Carciofini sott'olio Carciofini sott'olio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D8893FD-F687-4E2B-AADD-46DA49714CF0/Derivates/0DE66F65-5A02-44B9-B1FC-E7359F42E124.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
- 250 g di vino bianco
- 1 cucchiaio di sale
- 10 cuori di carciofo (50 g cad. circa, vedere consiglio 1)
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 2 foglie di alloro secche, sbriciolate
- 3 pizzichi di prezzemolo secco
- 1 pizzico di rosmarino secco in polvere
- 10 grani di pepe nero
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10004 kJ / 2391 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 251 g
- Błonnik
- 27 g
Alternatywne przepisy
Conserva di barbabietole in agrodolce
12h 30min
Carciofi alla romana
50 min
Carciofi ripieni
50 min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Funghetti sott'olio
721h
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45 Min
Pomodorini al naturale
1 Std.
Carciofi trifolati
30 Min
Zucchine sott'olio
723 Std. 15 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3 Std. 30 Min
Marmellata di arance (TM5)
1 godz. 10 min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min