Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di aceto di vino bianco (acidità min. 6%)
- 250 g di vino bianco
- 15 g di sale
- 10 - 12 cuori di carciofo (50 g cad. circa, vedere consiglio 1)
- 1 cucchiaino di aglio disidratato in scaglie
- 2 foglie di alloro secche, sbriciolate
- 3 pizzichi di prezzemolo secco
- 1 pizzico di rosmarino secco in polvere
- 10 grani di pepe nero
- 80 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 3329 kJ / 795.7 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 83.6 g
- Błonnik
- 83.6 g
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance (TM5)
1小时 10 分钟
Marmellata di limoni
1 godz. 20 min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Funghetti sott'olio
721 Std.
Confettura di peperoncini piccanti
35min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Pomodorini al naturale
1h
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Pastella per fritti
1h
Cipolline sott'olio
361h 10min
Peperoncini farciti sott'olio
721 Std. 20 Min