Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filete de ternera cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
- 8 rebanadas de jamón serrano
- 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
- 120 g de vino blanco seco
-
100
g de caldo de carne
lub 100 g de agua con ½ de cubo de caldo de carne - 40 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.64 g
- Węglowodany
- 3.64 g
- Tłuszcz
- 17.82 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Pechugas a la reina
35 Min
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
1h 10 min
Pechugas rellenas en salsa de champiñones
1 Std.
Pollo con chipotle y nuez de la india
45 min
Empapelados de salmón con jitomates deshidratados y cuscús
35 Min
Pollo en chile mulato
30 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45 min
Risotto al vino tinto
25 min
Soufflé de chocolate (sin harina ni leche)
45 min
Pollo a la cazadora
40 min
Cacerola de pollo
30 min