Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filete de ternera cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
- 8 rebanadas de jamón serrano
- 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
- 120 g de vino blanco seco
-
100
g de caldo de carne
lub 100 g de agua con ½ de cubo de caldo de carne - 40 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.64 g
- Węglowodany
- 3.64 g
- Tłuszcz
- 17.82 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de jamón serrano y jitomate
55min
Chalupitas
35min
Filetes al vino tinto para 2
55min
Brochetas de pollo y piña
35min
Tabla de embutidos de mariscos a la parrilla
Brak ocen
Soufflé de huevo con jamón y queso
55min
Bruschetta de yogur y jitomate
40min
Rollitos de pollo con hongos y epazote
55min
Yakisoba de camarón
35min
Sabanitas de filete de res al romero
25min
Pulpo fácil con papas y cilantro
1sa 25 dk
Fetuccini a la crema
30min