Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo y arroz rojo al vapor
- 360 g de jitomate, en cuartos
- 175 g de pimiento rojo, sin semillas
- 50 g de cebolla
- ½ diente de ajo
- 15 g de cilantro
- 20 g de aceite
- 450 g de caldo de verduras
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 170 g de arroz, lavado
- 1 chile serrano, sin rabo
- 4 hojas de epazote
- ½ cucharadita de sal fina
-
400
g de tempeh
lub 400 g de soya texturizada, hidratada
Albóndigas
- 80 g de zanahoria, pelada y en trozos
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de cilantro
- 5 g de hierbabuena fresca
- 2 cditas de sal gruesa
- 2 pizcas de comino en polvo
- 50 g de tomate verde
- pan molido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soya al pastor
40min
Hongos al pastor
20min
Clemole morelense
25min
Taboule de coliflor
15min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2h 30min
Chiles rellenos de soya
45min
Frijoles negros
25min
Cocina en niveles: arroz, tofu y brócoli - Demo - presentadores
30min
Entomatadas de tempeh
1h 5min
Tlacoyitos de haba
1 Std. 40 Min
Avena para desayunar
13 Std.