Ravioloni verdi di mare

Ravioloni verdi di mare

3.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Pasta
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 70 g di foglie di spinaci freschi lavate, asciugate e ben strizzate
    70 g di spinaci in foglia surgelati
  • 2 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 150 g di mollica di pane a tocchetti (1 cm)
  • 1 spicchio di aglio piccolo
  • 10 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 40 g di Grana Padano
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 20 cozze sgusciate
  • 20 gamberetti sgusciati e puliti
  • 1 pizzico di sale
Condimento e termine della preparazione
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di pomodori maturi a pezzi
  • 20 cozze sgusciate
  • 20 gamberetti sgusciati e puliti
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470 kcal / 1966 kJ
Białko 31.7 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...