Ravioloni verdi di mare

Ravioloni verdi di mare

3.9 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Pasta
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di foglie di spinaci freschi lavate, asciugate e ben strizzate
    70 g
    70 g di spinaci in foglia surgelati
  • uova
    2
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Ripieno
  • di mollica di pane a tocchetti (1 cm)
    150 g
  • spicchio di aglio piccolo
    1
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    10 foglie
  • di Grana Padano
    40 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • cozze sgusciate
    20
  • gamberetti sgusciati e puliti
    20
  • di sale
    1 pizzico
Condimento e termine della preparazione
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pomodori maturi a pezzi
    350 g
  • cozze sgusciate
    20
  • gamberetti sgusciati e puliti
    20
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 470 kcal / 1966 kJ
Białko 31.7 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...