Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 220 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 20 g di zucchero di canna
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di mele, sbucciate e a tocchetti (vedere consigli)
- 20 g di burro
- 50 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1 Std. 50 Min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1sa 30 dk
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Tortini di mele
1 Std. 10 Min
Cannoli al nocciolato
20 min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Torta di ricotta
50 dk
Profumo di cannella
1 godz. 45 min
Focaccia dolce
45 dk
Crostata di frutta secca e miele
1 Std. 10 Min
Crostatine di riso con cuore di mela
1sa 20 dk
Crostata bigusto
1h 55min