Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
5 porcji
Składniki
Gołąbki
-
80 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
2300 g wody
-
3 łyżeczki soli
-
12 - 14 liści białej kapusty
-
250 g kaszy jaglanej
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Sos grzybowy
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli
-
20 g masła
-
50 g wody
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1780.4 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1533.7 kJ /
366.6 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
54.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Kluski śląskie
30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Gołąbki
1 godz. 45 min