Colomba classica

Colomba classica

4.6 249 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
1000 g

Składniki

Lievitino
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di farina manitoba
  • 100 g di latte intero a temperatura ambiente
1° impasto
  • 150 g di farina manitoba
  • 20 g di zucchero
  • 2 tuorli (conservare gli albumi)
  • 1 uovo
  • 40 g di burro morbido
2° impasto
  • 100 g di farina manitoba
  • 90 g di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco sciolto in 2 cucchiai di latte
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 arancia biologica, solo la scorza grattugiata
  • 75 g di frutta mista candita a pezzetti
  • 50 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10-15 minuti
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • ½ fialetta di aroma di mandorla
Glassa di copertura
  • 50 g di mandorle pelate
  • 50 g di zucchero
  • 50 g di albume
Terminare la preparazione
  • 80 g di granella di zucchero
  • 50 g di mandorle con la pelle

Wartości odżywcze na 1000 g

Kalorie 4283 kcal / 17920 kJ
Białko 90.9 g
Tłuszcz 176 g
Węglowodany 622.7 g
Błonnik 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...