Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla in quarti
- 100 g di crescione, le foglie lavate
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 1 foglia di alloro secca
- 400 g di fettine di petto di pollo a listarelle
- 450 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di verdure
50 Min
Crema di zucchine
30 Min
Vellutata di porcini
50 Min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 Min
Cipollata
1h
Crema di piselli
45 Min
Crema di spinaci e Asiago
45 Min
Crema di verdure, pollo con salsa supreme e carote novelle (per 2 persone)
55 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45 Min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Vellutata di mais
20 min
Minestra a crudo
30 Min