Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di Feta (formaggio greco) a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Edam (formaggio olandese) a pezzi (2-3 cm)
- 7 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di noce moscata
- 120 g di foglie di spinaci freschi, lavate e asciugate
- 10 g di burro
- 1000 g di acqua
- 350 g di polpa di zucca a tocchetti (2 cm)
- 350 g di patate americane dolci, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 300 g di patate a pasta farinosa a tocchetti (2 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fettine sottili (1-2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1530 kJ / 365 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con verdure
35min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40min
Terrina di verdure e uova
3h 20min
Frittata autunnale
1h 15min
Frittata gusto pizza
50min
Omelette, cotto e formaggio (senza uova)
20min
Frittata di riciclo (senza uova)
1h
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Gratin di patate
50min
Polpette di riso
2h
Pasta al forno vegetariana
40min