Minestra a crudo

Minestra a crudo

3.9 15 ocen
Przygotowanie 14 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 gambi di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1 spicchio di aglio a piacere
  • 140 g di zucchina a pezzi (2 cm)
  • 70 g di gambo di sedano a pezzi (2 cm)
  • 100 g di carota a pezzi (2 cm)
  • 50 g di cipolla a metà
  • 4 foglie di basilico fresche lavate e asciugate
  • 4 foglie di lattuga lavate e asciugate
  • 350 g di patate a pasta farinosa a pezzi grossi (3 cm)
  • 650 g di brodo vegetale
    650 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 8 crostini di pane tostato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...