![Tofu 'sour cream' Tofu 'sour cream'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2BCD2A3F-F607-4759-9B7B-0F3955366A85/Derivates/37E54AA3-51E9-47B0-9A1B-7B9FA7724FC5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g silken tofu
- 1 tbsp lemon juice
- 2 tsp miso paste (white)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 2 tbsp fresh chives, finely chopped, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 817 kJ / 194 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 733.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sesame and chia seed loaf
2 Std. 20 Min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Lupini cheese
3h 20min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Vegan mayonnaise
15 min
Tofu chocolate ice cream
6 Std. 10 Min
Cashew sour cream
10p
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Cashew pouring cream
35 Min
Gluten free breakfast cereal clusters
1 Std. 15 Min
Vegan gravy
40p
Tofu scramble
25 Min