Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 170 g Mandeln, ganz
- 70 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 180 g Mehl
Biskuit
- 4 Eier
- 200 g Mehl
- 200 g Zucker
- 1 Pck. Backpulver
- 15 g Zitronensaft
Johannisbeer-Belag
- 250 g rotes Johannisbeergelee
- 3 Pck. Tortenguss, rot (für à 250 g Flüssigkeit)
- 100 g Zucker
- 500 g Wasser
- 500 g rote Johannisbeeren, entstielt
Topping
- 100 g Schokolade, in Stücken
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1759 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 50 min
Donauwellen
2h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4 Std. 15 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1h 45min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1h 40min