Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Schnitte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Mandeln ganz170 g
-
Zucker70 g
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Mehl180 g
Biskuit
-
Eier4
-
Mehl200 g
-
Zucker200 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zitronensaft15 g
Johannisbeer-Belag
-
rotes Johannisbeergelee250 g
-
Tortenguss, rot (für à 250 g Flüssigkeit)3 Pck.
-
Zucker100 g
-
Wasser500 g
-
rote Johannisbeeren entstielt500 g
Topping
-
Schokolade in Stücken100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1759 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 3/2015
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50min
Erdbeertorte
4h
Allrounder-Torte
1h 30min
Zwetschgen-Donauwelle
2h 30min
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Tortentraum Himbeere
5h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Rotkäppchen-Kuchen
4h