Urządzenia i Akcesoria
Grießschnitten mit Mohnzucker
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
3 Portionen
Składniki
-
Mohn30 g
-
Zucker50 g
-
Milch650 g
-
Hartweizengrieß und etwas mehr zum Ausstreuen200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Salz1 Prise
-
Butter zum Einfetten und Braten
-
Ei1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
2679 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2020
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Germknödel mit Mohnfüllung
1 godz. 30 min
Schupfnudeln
2 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Spätzle
30 min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 godz.
Brotknöpfle
35 min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.