
Urządzenia i Akcesoria
Quark-Kirsch-Auflauf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten10 g
-
Schwarzkirschen (Abtropfgew. 360 g), mit Saft1 Glas
-
Eier (Kl. M)3
-
Salz1 Prise
-
Zucker60 g
-
Mandeln, blanchiert80 g
-
Amarenakirschen, in Sirup abgetropft80 g
-
Magerquark500 g
-
Sahne100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Weichweizengrieß50 g
-
Zitronenschale Bio, fein abgerieben2 TL
-
Speisestärke2 geh. TL
-
Wasser2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
461 kcal /
1931 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy