Urządzenia i Akcesoria
Quark-Kirsch-Auflauf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten10 g
-
1 Glas Sauerkirschen, (Abtropfgew. 360 g), mit SaftSchwarzkirschen (Abtropfgew. 360 g), mit Saft1 Glas
-
Eier (Kl. M)3
-
Salz1 Prise
-
Zucker60 g
-
Mandeln, blanchiert80 g
-
Amarenakirschen, in Sirup abgetropft80 g
-
Magerquark500 g
-
Sahne100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Weichweizengrieß50 g
-
Zitronenschale Bio, fein abgerieben2 TL
-
Speisestärke2 geh. TL
-
Wasser2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
19 g
Kalorie
1931 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 godz.
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Quarkauflauf
1 godz. 10 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 godz. 15 min
Quarkpfannkuchen
35 min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 godz. 30 min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min
Kirschenmichel
1 godz.
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min