Wersje kompatybilne
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 90 g queijo parmesão
Gnocchi
- Manteiga q.b. p/ untar
- 180 g sêmola de trigo
- 720 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo mascarpone
Molho
- 50 g chalota
- 30 g azeite
- 100 g espargos verdes cortados em pedaços
- 200 g ervilhas
- 200 g natas
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2026.9 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 916.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
1 Std. 25 Min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45min
Lasanha de espinafres, requeijão e pesto
55min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Risoto de espinafres e queijo azul
25min
Timbale de ervilhas e curgete
1h 10min
Medalhões de quinoa
50min
Penne mediterrânico
50min
Penne com legumes no forno
1h 5min
Conchas de massa com espinafres e requeijão
1h 10min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35min