Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g sobras de pão
- 50 g noz
- 25 g sementes de linhaça
- 80 g chalotas
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos Portobello frescos
- 250 g cogumelos shitake
- 30 g azeite, mais q.b. p/ fritar
- 60 g vinagre balsâmico
- 30 g molho de soja (tamari)
- ½ c. chá de xarope de ácer
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de paprika fumada
- 335 g arroz integral cozido
- 80 g feijão-preto cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1764 kJ / 421.6 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 776.3 mg
Alternatywne przepisy
Cheeseburgers vegan
10 godz.
Almôndegas de cogumelos shitake com molho de miso e tahini
1 Std. 20 Min
Pastéis de soja
20 min
Tofu com caril katsu vegan
1 godz.
Hambúrgueres de tremoço
1h 10min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30 min
Empadão de cogumelos e castanhas
1 godz. 35 min
Hambúrgueres de tofu e beterraba com molho de sementes de cânhamo do Luís Soares
50 min
Hambúrgueres de quinoa e ketchup de tomate-cereja amarelo
2 Std.
Hambúrgueres de noz e feijão
1 godz. 45 min
Rolo vegetariano
1 Std. 50 Min
Lasanha de lentilhas vegan
2 godz. 20 min