Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
-
180
g de pois chiches blancs secs, préalablement trempés 1 nuit dans de l'eau froide
lub 400 g de pois chiches en conserve, égouttés
Le jour même
- 1 poivron vert, coupé en morceaux
- 120 g de carottes, coupées en tronçons (2 cm)
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 491 kJ / 116 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Soupe de haricots blancs
20 min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Soupe façon couscous
40min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe à la coriandre
50min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Gigantes d'haricots blancs et bouillon de tomate
45min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe danoise aux pois cassés
1h
Soupe de lentilles corail
40min
Crème de lentilles corail
35min