Soupe à l'orientale

Soupe à l'orientale

3.7 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de pois chiches blancs secs préalablement trempés 1 nuit dans de l'eau froide
    180 g
    400 g de pois chiches en conserve, égouttés
Le jour même
  • poivron vert coupé en morceaux
    1
  • de carottes coupées en tronçons (2 cm)
    120 g
  • d'oignon coupé en quatre
    80 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • d'eau
    700 g
  • de ras el-hanout
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 116 kcal / 491 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...