Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
-
180
g de pois chiches blancs secs, préalablement trempés 1 nuit dans de l'eau froide
lub 400 g de pois chiches en conserve, égouttés
Le jour même
- 1 poivron vert, coupé en morceaux
- 120 g de carottes, coupées en tronçons (2 cm)
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de ras el-hanout
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 491 kJ / 116 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Bouillon de légumes parfumé
45min
Soupe de haricots blancs
20min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Potage au poireau
30min
Mouliné de lentilles corail à l'indienne
45min
Soupe de saumon à l'aneth
35min
Velouté aux saveurs marocaines
35min
Soupe épicée aux légumes d'hiver
40min
Crème de lentilles corail
35min
Soupe de lentilles corail
40min
Soupe à la coriandre
50min