Velouté de carotte, lentilles et potiron

Velouté de carotte, lentilles et potiron

4.6 746 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 200 g de carottes coupées en petits tronçons
  • 300 g de chair de potiron détaillé en cubes (2 cm)
  • 100 g de lentilles corail
  • 750 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • ½ c. à café de cumin en poudre
  • 15 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 122 kcal / 513 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...