Nachos z ostrą papryczką i tartym serem

Nachos z ostrą papryczką i tartym serem

4.0 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
  • 1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 3 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 200 g mięsa wołowego, mielonego
  • 200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
  • 200 g nachos
  • 160 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 goździk
  • 15 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 200 g sera cheddar, tartego
  • 50 g papryczki pepperoni, marynowanej pokrojonej w plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18.95 g
Kalorie 2253 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 38.6 g
Błonnik 5.18 g
Węglowodany 28.98 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...