Urządzenia i Akcesoria
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa wołowego, mielonego
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g nachos
-
160 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
-
15 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
200 g sera cheddar, tartego
-
50 g papryczki pepperoni, marynowanej pokrojonej w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.95 g
Kalorie
2253 kJ /
539 kcal
Tłuszcz
38.6 g
Błonnik
5.18 g
Węglowodany
28.98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Małże z bazyliowym sosem
35 Min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 Std.
Burrito z kurczakiem i guacamole
40 Min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 Std.
Pikantne nachos
1 Std.
Burgery z łososia
50 Min
Burger wołowy
20 Min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 Min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 Min
Burger DELUXE
2 Std. 15 Min