Urządzenia i Akcesoria
Nachos z ostrą papryczką i tartym serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa wołowego, mielonego
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
200 g nachos
-
160 g krojonych pomidorów, z puszki odsączonych z zalewy
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 goździk
-
15 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
-
200 g sera cheddar, tartego
-
50 g papryczki pepperoni, marynowanej pokrojonej w plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.95 g
Kalorie
2253 kJ /
539 kcal
Tłuszcz
38.6 g
Błonnik
5.18 g
Węglowodany
28.98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody arbuzowo-kokosowe
2h 30min
Pizza margherita
2h 10min
Granita w cytrynie
5h 25min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1h
Pikantne nachos
1h
Chrupiące krążki cebulowe
30min
Granita grejpfrutowa z rumem
10min
Burger wołowy
20min
Burger drobiowy
30min
Lody ciasteczkowe
5h 10min