Wersje kompatybilne
Bacalao con patatas, huevos, berzas y garbanzos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 120 g de aceite de oliva
- 400 g de patatas de guarnición
- 4 huevos
-
220
g berza de hoja lisa
lub 220 g de grelos - 1000 g de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 4 lomos)
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) escurridos
- 3 dientes de ajo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1680 kJ / 521 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50min
Caldo gallego exprés
30min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Merluza a la gallega
40min
Guiso de pulpo
45min
Salmón à la nage
30min
Bacalao con berza y garbanzos
50min
Empanada de maíz con congrio
2 Std.
Caldeirada de peixe
40min
Sepia asada y guisantes con jamón
40min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min