Wersje kompatybilne
Bacalao con patatas, huevos, berzas y garbanzos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 120 g de aceite de oliva
- 400 g de patatas de guarnición
- 4 huevos
-
220
g berza de hoja lisa
lub 220 g de grelos - 1000 g de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 4 lomos)
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) escurridos
- 3 dientes de ajo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1680 kJ / 521 kcal
- Białko
- 43.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menestra de verduras
40 min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 min
Salmón al vapor con verduras
30 min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 min
Bacalao, espinacas y garbanzos en salsa de potaje
30 min
Bacalao con berza y garbanzos
50 min
Bacalao al vapor sobre crema de guisantes y calabaza
30 min
Verduras de primavera al vapor con aliño de tahini
50 min
Rossejat de rodaballo y almejas
40 min
Lubina en papillote con crema de grelos
45 min
Bacalao al vapor con arroz, espinacas y salsa de limón
35 min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h