Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 150 g de cassonade
- 200 g de fromage blanc maigre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1409.5 kJ / 333.4 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Moelleux au chocolat
55min
Gâteau au yaourt
40min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Le gâteau de Peau d'Ane
1 godz. 15 min
Gâteau à la banane, au chocolat et flocons d'avoine
55min
Muffins au chocolat
35min
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau sans beurre pomme et chocolat
40min
Gâteau au chocolat express
20min
Marbré express au chocolat
45 min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40min
Cake fondant au chocolat
35min